bootstrap navbar

Suunnittelu ja entisöinti

Suunnittelemme ja toteutamme interiöörien entisöintejä. Suunnittelutyö pohjautuu aina rakennuksen ja tilan historiaan. Tarvittaessa työ alkaa historian selvittämisellä ja vanhojen kerrostumien kaivauksilla. Interiööri voidaan entisöidä alkuperäiseen asuunsa tai johonkin myöhempään valittuun aikakauteen. Tällöin tilan värit, koristeet, materiaalit ja työtavat sovitetaan harmoniseksi kokonaisuudeksi ja tehdään tarvittavat muutokset ja sovitukset, jotta tila palvelee nykyajan tarpeita ja vaatimuksia.

Perinteiset rakennustavat ja ympäristöystävälliset materiaalit

Vietämme suuren osan ajastamme sisätiloissa, minkä takia ei ole samantekevää miten ja mistä rakennukset on tehty. Uskomme vanhimman rakennuskannan hirsi- ja kivitalojen edustavan toistaiseksi onnistuneinta rakennustapaa historiassamme. Tuloksena ovat pitkäikäiset ja sisäilmaltaan ongelmattomat talot, jotka myös arkkitehtuuriltaan saavat edelleen yleisen hyväksynnän. Toivomme uudisrakentamisen nöyrtyvän historian edessä ja ammentavan yhä enemmän vuosisatojen aikana hioutuneista hyväksi havaituista rakennustavoista.

Suosittelemme aina päästöttömiä tai vähäpäästöisiä maaleja, hengittäviä rakenteita ja kestäviä luonnonmateriaaleja.Väritutkimuksissa mennään pintaa syvemmälle. Monet porrashuoneet ja aulat muuttuvat ihastuttaviksi elämyksiksi kun valkean maalin alle kätketyt sävyt ja koristemaalaukset palautetaan. Vaativa työ alkaa maalikerrosten hienovaraisella poistamisella. Oikeiden värisävyjen löytäminen vaatii värikarttojen lisäksi paljon tietoa historiasta ja maalien käyttäytymisestä.


Entisöidyn tilan voi sisustaa sekä antiikilla että moderneilla huonekaluilla säilyttäen silti vanhan rakennuksen tunnelman.


Kylpyhuoneen ei tarvitse olla tylsä. Klassiset kaakeloinnit ovat ajattoman kauniita. Niiden viehättävyys säilyy kun muodikkaat uutuudet jäävät vanhanaikaisiksi.


Toisinaan vanhoista interiööreistä ei ole mitään jäljellä. Aidon tuntuinen tunnelma voidaan luoda koristemaalauksilla, joiden ei tarvitse olla monimutkaisia.


Vanhoissa rakennuksissa remontoitaessa interiööri on sovitettava talon henkeen. Usein alkuperäinen huonejako on hyvä lähtökohta. Valmista entisöityä huonetta voi sisustaa sekä antiikilla että moderneilla huonekaluilla.